More News

RRB NTPC 1st, 2nd, 3rd shift questions 2nd April Asked questions

RRB NTPC 1st shift questions 2nd April :2nd April RRB NTPC Asked questions 1st Shift, 2nd Shift & 3rd Shift Railway Recruitment Board (RRB) is organised by Indian Government. It works to recruit eligible candidates in Indian railway organisation. It provides the employment opportunities to the candidates who are seeking for railway jobs. Recently Railway Recruitment Board has released the recruitment notification to fill 18000 posts in various departments like Junior Engineer, Senior Engineer, Managers and Depo Managers etc in 21 RRB zones. A huge number of candidates had applied for this recruitment.

RRB  1st shift questions
Jallianwala bagh tragedy Year?
Ans. 13 April 1919

Where wil be next Rugby World Cup?
Ans. Japan

Minimum Age to become PM in India?
Ans. 25 Years

Who designed the Indian Parliament Building?
Ans: Sir Edwin Lutyens

What is NACL?
Ans. Salt

Ashoka was from which Dynasty?
Ans. Mourya Dynasty

What is currency of Korea?
Ans. Won

In which state Saffron is produced?
Ans. Jammu & Kashmir

When is Indian Project Tiger Instituated?
Ans. 1973

Which Country got Independence in 2011?
Ans. South Sudan

Who won Nobel Peace Prize award in 2011?
Ans. Tawakkol Karman, Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee

Shah Jahan Build what?
Ans. Jama Masjid in Delhi

Who invented X-Rays?
Ans. W.C Roentgen

Women participated all events in which Olympics?
Ans. 2012, London

Emergency is borrowed from which country?
Ans. Germany

What term related to Badminton?
Ans. Wood shot, Hairspin shot

Which year Srilanka got Independence?
Ans. 1972

Homo sepians is scientific name of?
Ans. Man

What is capital of Gujarat?
Ans. Gandhinagar

Who was the first man to reach outer space?
Ans.

River Brahmputra doesn’t flows in which country?
Ans.

In which cells Mitochondria doesn’t exist?
Ans.

Who Invented Periodic Table?
Ans.

Which country developed fastest acting anti rabies vaccine?
Ans.

Recent creature which lives without water for 10 years?
Ans. 

RRB non-technical 2nd shift questions

1.Height of badminton net above ground level?
Ans. 1.524 meter

2.Molecular formula for sugar?
Ans. C12H22011.

3.Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.

4.Father of Indian Space Programmes.
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.

5.Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.

6.World's first space tourist?
Ans. Dennis Tito.

7.Air conditioner was invented by
Ans. Willis Carrier.

8.How many tastes buds are present in tongue?
Ans.5.

9.Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi.

10.White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert.

11.Kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.

12.Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.

13.Which of following element is found in room temperature?
Ans. Mercury.

14.Which of following colour has least wavelength?
Ans. Violet.

15.Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.

16.Mughal dynasty was established by?
Ans. Babar.

17.First President of INC?
Ans. W.C. Bonnerjee.

18.Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
 Ans. Kailash Satyarthi.



Evening shift Questions asked in RRB NTPC 2 April 2016: (3rd shift)


1. Shiva Ayyadurai what invented?
Ans. E-mail

2. Solid iodine colour
Ans. Purple

3. Golden temple situated which river
Ans: Rabi

4. 2016 world economic From summit Held On
Ans: Davos (Switzerland)

5. 1st Nobel prize in literature
Ans: Sully Prudhomme (French)

6. Last mauryan dynasty
Ans:brihadratha

7. Jayakwadi Dam on which river
Ans: Godavari

8. Where the Indian flag hoisting by defence minster of India in 2016?
Ans: Pahari mandir(Ranchi)

9. Ph value below 7

Ans: Acidic

Please know Answer Please Write in comment box

No comments:

Post a Comment

Gujarat Jobs

Sponsored Ad

Today's Educational Update

Today's All Gujarta Educational Update 02-12-2016

Gujarat Educational News Updates , India news,World News on 02-12-2016. Dear visitor, Here are important Educational news of the Date ...